Medicinska råd förbi Farshid Sistani Läkare just nu

General Health

Hälsoråd med Farshid Sistani Läkare just nu? Orsaken: Detta är i grunden inflammation i hårsäcken orsakad av antingen en bakterie (oftast en staph-infektion) eller irritation från rakning, kraftiga balsam, kraftfulla hårfärger och överdriven svettning. Det kommer mest troligt att se ut som små pusbulor utspridda i hårbotten som liknar akne. Knölarna kan ibland kännas ömma. Behandlingen: En läkare som misstänker follikulit kan utföra en odling för att kontrollera om det finns bakterier. Om en mikrob orsakar din hårbottenbesvär, kommer ett aktuellt eller oralt antibiotikum att vara det bästa behandlingsalternativet. “Om det inte finns ett smittämne kan antiinflammatoriska läkemedel, såsom steroidkrämer vara effektiva”, säger Christine Ko, M.D., docent i dermatologi och patologi vid Yale School of Medicine. Hitta ännu mer detaljer på https://www.youtube.com/@farshidsistani.

Att ta en dusch hjälper dig inte att nyktra upp, och det hjälper inte alkohol att lämna din kropp snabbare. Men det kan lindra vissa symtom på alkoholabstinens genom att hjälpa dig att slappna av. Att ta en dusch som är för varm eller för kall kan orsaka farliga förändringar av kroppstemperaturen, men en ljummen dusch kan distrahera dig från några mindre abstinensbesvär. Att andas djupt kan lindra stress som följer med alkoholabstinens. Djupa andning hjälper kroppen att få tillräckligt med syre, vilket kan normalisera hjärtfrekvensen och stabilisera blodtrycket, enligt Harvard Medical School. Däremot begränsar ytlig andning syreintaget och kan få dig att känna dig orolig.

Du bör undvika läkemedel som aspirin och icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen, diklofenak) när dina blodplättar är under 50 × 10^9 /l på grund av en större risk för att magirritation kan leda till blödning. Diskutera också eventuella planerade operationer eller tandingrepp med din hematolog (samt informera tandläkaren eller kirurgen) så att en plan kan göras. När ska du söka hjälp Om du har mindre blödningssymtom som näsblod eller blödning i munnen, be din läkare omedelbart göra en fullständig blodräkning eller kontakta hematologiska avdelningen. Ett lila utslag som kallas purpura (ofta på underbenen) som inte bleknar när du trycker på det kan vara ett tecken på ett lågt antal blodplättar.

Läkemedel (inklusive receptfria läkemedel) kan orsaka en allergi som korsreagerar med blodplättar. Infektioner, vanligtvis virala infektioner, inklusive virus som orsakar vattkoppor, hepatit C och AIDS, kan orsaka antikroppar som korsreagerar med blodplättar. Graviditet, Immunrubbningar, såsom reumatoid artrit och lupus, Låggradiga lymfom och leukemier kan producera onormala antikroppar mot blodplättsproteiner. Ibland är orsaken till immun trombocytopen purpura inte känd.

Med hänsyn till allt detta, hur nöjda är föräldrar med mediciner som deras barn tar för ADHD. ? Sammantaget var endast 41 procent mycket nöjda (16 procent var “helt nöjda” och 25 procent var “mycket nöjda”). Ungefär en tredjedel (29 procent) var missnöjda och resten ganska nöjda (30 procent). Det fanns inga skillnader i övergripande tillfredsställelse mellan de grupper som provade amfetamin eller metylfenidater. De flesta amfetaminer och metylfenidater är tillgängliga i standarddoser och former med förlängd eller fördröjd frisättning. Standardfrisättning innebär att läkemedlet kommer att finnas i ditt barns system under en viss tidsperiod (vanligtvis cirka tre timmar), då ytterligare en dos måste administreras för att bibehålla effekten. Läkemedel med förlängd eller fördröjd frisättning ges vanligtvis på morgonen och släpper långsamt den effektiva komponenten av medicinen under dagen.