Wereldreisbestemmingen en vakantie gratis reisgidsen met DelaatTravel.com

Destination Guides

Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel? Er zijn maar weinig bezienswaardigheden die het centrum van Londen zo perfect belichamen als de Big Ben, de iconische klokkentoren die aan de oostkant van de Houses of Parliament staat. De Big Ben – of de Elizabeth Tower, omgedoopt ter ere van het diamanten jubileum van koningin Elizabeth II – kondigt de locatie aan van de politieke kern van Groot-Brittannië in Westminster en staat trots als een symbool van Londen en het opvallende middelpunt van de waterkant van de Theems. Het Palace of Westminster, de thuisbasis van de Houses of Parliament, is een ander historisch monument, want achter de grote gotische gevel hebben politici lokale wetten gedicteerd sinds 1215, toen de Magna Carta van koning John de geboorte van het parlement in het Verenigd Koninkrijk betekende.

De staatsgreep van 1913 zette het land onder controle van de Three Pashas , die grotendeels verantwoordelijk waren voor de intrede van het rijk in de Eerste Wereldoorlog in 1914. Tijdens de Eerste Wereldoorlog pleegde de Ottomaanse regering genocides tegen haar Armeense , Assyrische en Pontische Grieks onderwerpen. a het verliezen van de oorlog werd de conglomeraat van gebieden en volkeren die het Ottomaanse rijk hadden gevormd, opgedeeld in verschillende nieuwe staten . De Turkse Onafhankelijkheidsoorlog , geïnitieerd door Mustafa Kemal Atatürken zijn kameraden tegen de bezettende geallieerde machten resulteerden in de afschaffing van het sultanaat in 1922 en de oprichting van de Republiek Turkije in 1923, met Atatürk als eerste president. Atatürk voerde tal van hervormingen door , waarvan vele verschillende aspecten van het westerse denken, de filosofie en de gebruiken in de nieuwe vorm van de Turkse regering verwerkten .

Vanwege de centrale geografische ligging in Zuid-Europa en de Middellandse Zee , is Italië van oudsher de thuisbasis van talloze volkeren en culturen. Naast de verschillende oude volkeren verspreid over wat nu het hedendaagse Italië is, met als meest overheersende de Indo-Europese Italische volkerendie het schiereiland zijn naam gaven, vanaf het klassieke tijdperk, stichtten Feniciërs en Carthagers kolonies, meestal in het insulaire Italië , Griekenvestigden nederzettingen in de zogenaamde Magna Graecia van Zuid-Italië , terwijlEtrusken en Kelten woonden respectievelijk in Midden- en Noord-Italië. Een Italische stam die bekend staat als de Latijnen vormde het Romeinse koninkrijk in de 8e eeuw voor Christus, dat uiteindelijk een republiek werdmet een regering van de Senaat en het Volk . De Romeinse Republiek veroverde en assimileerde aanvankelijk haar buren op het Italiaanse schiereiland, en breidde uiteindelijk delen van Europa , Noord-Afrika en Azië uit . Tegen de eerste eeuw voor Christus, het Romeinse rijkontstond als de dominante macht in het Middellandse Zeegebied en werd een toonaangevend cultureel, politiek en religieus centrum , dat de Pax Romana opende , een periode van meer dan 200 jaar waarin de Italiaanse wet , technologie , economie , kunst en literatuur zich ontwikkelden. Italië bleef het thuisland van de Romeinen en de metropool van het rijk, wiens erfenis ook te zien is in de wereldwijde verspreiding van cultuur, regeringen, het christendom en het Latijnse schrift. Lezen extra details bij Vakantie gratis reisgidsen.

Allesbehalve een doorsnee attractiepark is Le Puy du Fou, op ca. een uur rijden van Nantes (Frankrijk). Dit attractiepark staat in zijn geheel in het teken van de middeleeuwen. Het park ontstond toen in 1977 ruïnes van een kasteel werden gevonden met daaromheen slechts brandnetels. In 1978 werd de eerste show opgevoerd en nog steeds staan deze shows centraal. Maar tussen alle voorstellingen door kun je een middeleeuws dorp bezoeken en diverse attracties trotseren. Zoals de Springende Waterstralen. Je vindt er daarnaast een dierenlabyrinth en een speelkasteel. Le Puy du Fou voelt als back to basic. Geen hightech standjes, maar een soort jeugdsentiment voor dertigplussers, want zo zagen pretparken er vroeger uit. Leuk! Opvallend is dat Le Puy du Fou dik wint van Disneyland Parijs volgens de bezoekers van TripAdvisor, terwijl deze laatste het meest bezochte attractiepark van Frankrijk is. Toch eindigt deze pas op plek 19.

Zonder twijfel de bekendste plek van Frankrijk is natuurlijk de hoofdstad Parijs. Deze prachtige stad is de meest populaire bestemming van het land, en de stad heeft dan ook ontzettend veel bezienswaardigheden. Zo zijn er de bekende bouwwerken als de Eiffeltoren, de Notre-Dame en de Sacré-Coeur, de vele musea zoals het Louvre, het Musée d’Orsay en het Centre Pompidou. Je ziet er ook bekende iconen zoals de Arc de Triomphe en de Moulin Rouge, heerlijke parken zoals de Jardin du Luxembourg en de Tuileries en nog zo veel meer. Loop er over de Champs-Élysées, ga winkelen (of misschien alleen windowshoppen) bij de Galeries Lafayette, en eet in de lekkerste restaurants ter wereld. Download hier onze stadsgids Parijs incl. stadswandeling langs alle hoogtepunten. De Elzas streek is de meest noordoostelijke streek van het land en ligt tegen zowel de grens met Duitsland als de grens met Zwitserland aan. De hoofdstad van deze streek is het prachtige Strasbourg, waar de Franse architectuur samenkomt met de Duitse architectuur. De geplaveide straatjes worden omringd door oude vakwerkhuizen en andere historische gebouwen, zoals de gotische Cathédrale Notre-Dame de Strasbourg. Die kathedraal heeft 1 van de grootste astronomische klokken ter wereld. In Strasbourg vindt jaarlijks ook 1 van de bekendste en oudste kerstmarkten van Europa plaats, een bezoekje rond Kerst is dus ook zeker een aanrader!

De Engelenburcht (Castel Sant’Angelo) is een oud Romeins fort vlakbij Vaticaanstad. De burcht werd al in de tweede eeuw na Christus gebouwd, maar kreeg de naam Engelenburcht pas in 590. Op de plek van de burcht zou de aartsengel Michael toen tot de toenmalige Paus gekomen zijn om een einde te brengen aan de pest. Later werd de burcht een verdedigingsburcht voor Vaticaanstad en er werd zelfs een tunnel gemaakt tussen het pauselijk paleis en het Castel Sant’Angelo. Vergeet ook zeker niet naar het dakterras van de burcht te klimmen, want vanaf daar heb je een prachtig uitzicht over Rome. Lezen meer details bij https://delaattravel.com/.