Travel attractions and vacation tips and tricks in Da Nang Vietnam today

Attractions and holiday tips and tricks in Da Nang Vietnam right now: One of the big draws of Da Nang is that it is located on the coast and is close to a long strip of coastal sand which means that you can enjoy the city while also getting out into the countryside. Water sports are popular here or you can also spend time hiking up mountains or visiting vibrant amusement parks and museums. As if that wasn’t enough, you will also find historic attractions here like temples and crumbling ruins. The Ba Na Hills are one of the premium attractions in Da Nang and people flock here from all over the region for the cooler climes that the elevation offers. At the summit of the Ba Na Hills you will find spectacular vistas that stretch as far as the sea and you can take a cable car to the top if you are feeling lazy. There is also the Ba Na Hill Fantasy Park which has a range of entertainment zones as well as a wax museum that has models of famous celebrities.

The most scenic spot in Da Nang is arguably My Khe Beach. Also known as China Beach, this was where US servicemen were helicoptered in for R&R during the Vietnam War. These days people come here however for tis pristine white sand, blue water and sunny skies. Visitors can rent a lounge chair on the sand, relax in the shade under a thatched umbrella or rent a kayak from nearby vendors. Many hotels and cafes are within walking distance of My Khe Beach, making it a hub for visitors as well as locals in search of incredible views. Discover even more details at https://tourdulichgiare.com.vn/tour-da-nang-4-ngay-3-dem/.

Surrounded by lush jungle-covered mountains, My Son is a ruined Cham era temple city that dates from the 4th century. This old Hindu religious center was still very much in use during the 7th to 10th centuries and only fell into complete decline and abandonment during the 13th century. There are around 20 temple structures still standing here, all built of brick or sandstone blocks and showing interesting influences from various Asian empires, including Indian and Malay. Note that the temples of Group B are the oldest, while Group A once contained the site’s most important monument but was destroyed deliberately by US forces during the Vietnam War. A good museum on-site houses plenty of information on the Cham. Access to My Son is from Hoi An.

Attractions in Vietnam are plentiful, ranging from stunning natural landscapes, untouched islets and quaint villages to war museums, colonial structures, and ancient citadels. The Cu Chi tunnels, located outside Ho Chi Minh City, represent the sheer grit and ‘can-do’ attitude of the Vietnamese while a visit to the War Remnants Museum brings home the horrible reality of war. On the more positive side, the marvellous Hue Monuments, along with the My Son Sanctuary will awaken your spiritual side. Attracting millions of visitors all year long, its colonial heritage also means that many hotels feature a unique blend of French and Asian influences while its cuisine is highly regarded as one of the best in the world. With so many things to see and do in Vietnam, planning your travel itinerary as a first-time visitor can be a challenge, so we’ve compiled a general list of Vietnam’s must-see attractions.

Hoi An’s utterly charming Ancient Town is one of Vietnam’s top attractions, but despite the crowds, still hasn’t lost its beguiling charm. Centrally located in Hoi An town, alongside picturesque Thu Bon River, this compact enclave was once a thriving Silk Road trading port, from the 16th to 19th centuries. Today, this beautifully preserved Ancient Town is one of Southeast Asia’s oldest towns and a designated UNESCO World Heritage Site, its atmospheric narrow streets lined with centuries-old cultural treasures, historic sites, and quaint buildings, a hybrid of the port’s multi-national architectural legacies.

Hue’s crown jewel is the magnificent 19th century Imperial Citadel, a sprawling walled complex containing the Imperial Enclosure, Forbidden Purple City, palaces, temples, gates, and much more. Although much was destroyed during the Vietnam War, many parts are under restoration and worth exploring, including the Flag Tower, Ngo Mon Gate and Thai Hoa Palace. Other gems cover several Mandarin Garden Houses and the incredible Emperor’s royal mausoleums lying hidden amid the river valley and low-lying hills. Among Hue’s numerous exquisite pagodas, don’t miss the most historic, the seven-tiered, 17th century Thien Mu Pagoda. Even Hue’s delicious imperial cuisine is descended from the royal courts!

For our Vietnamese visitors :

Bãi biển Khe của tôi được cho là một trong những bãi biển đẹp nhất ở Việt Nam và nó trải dài khoảng 20 dặm dọc theo bờ biển phía đông của Da Nang. Có một loạt các hoạt động để thưởng thức như thể thao dưới nước và bạn có thể đi trượt tuyết phản lực hoặc thậm chí lướt sóng. Nếu bạn muốn thư giãn thì bạn có thể tắm nắng trên cát vàng hoặc đi lặn, và bạn cũng sẽ tìm thấy rất nhiều nhà hàng hải sản ngon nằm trên bãi biển. Những ngọn núi bằng đá cẩm thạch thực sự là tên của năm ngọn đồi riêng biệt làm bằng đá vôi cũng được trộn với đá cẩm thạch mịn màng. Những ngọn núi ngồi khoảng 9 km bên ngoài Da Nang và được biết đến với những ngôi chùa và đền thờ Phật giáo dành riêng cho các vị thần địa phương khác nhau. Bạn có thể đi bộ lên những ngọn đồi bằng cách sử dụng một bộ dài các bước được cắt vào sườn núi và từ đây bạn sẽ có thể ngắm nhìn tất cả các khung cảnh tốt nhất ở vùng nông thôn.

Được xếp hạng cao Việt Nam điểm đến và kỳ nghỉ mẹo và thủ thuật: Trong gần 150 năm cho đến Thế chiến II, Hoàng thành Huế từng là thủ đô của triều đại nhà Nguyễn của Việt Nam . Ở trung tâm của những bức tường an toàn này là Tử Cấm Thành, một khu vực dành riêng cho gia đình hoàng gia. Hoàng thành khổng lồ cũng là một thành trì chiến lược trong Chiến tranh Việt Nam, vì nó nằm rất gần khu phi quân sự ngăn cách Bắc và Nam Việt Nam. Điểm đến này có ý nghĩa đối với tất cả những ai quan tâm đến lịch sử dân tộc.

Vùng cực nam của Việt Nam là nơi có dòng sông Mê Kông hùng vĩ cuối cùng cũng tìm được đường ra biển trong mê cung các tuyến đường thủy chạy ngang qua vùng ngập lũ. Vô cùng tươi tốt, với khung cảnh đồng lúa và rừng ngập mặn, và đầy đủ cuộc sống địa phương, với những khu chợ nổi nhộn nhịp để khám phá bằng thuyền, vùng đồng bằng là một trong những khu vực thú vị nhất để du khách khám phá. Cần Thơ là thị trấn phổ biến nhất để sử dụng làm căn cứ vì gần chợ nổi Phong Điền và Cái Răng, trong khi các chuyến đi thuyền từ Cà Mau cho phép bạn khám phá Rừng ngập mặn U Minh và Khu bảo tồn thiên nhiên Cầu Mau.

Nằm ở các tỉnh miền Trung, Huế từng là kinh đô của Việt Nam từ 1802 đến 1945, nơi phát tích của một triều đại các Hoàng đế nhà Nguyễn và là trung tâm chính trị, văn hóa, tôn giáo của cả nước. Tất cả những di sản đế quốc đó, một tập hợp các di tích cổ được bảo tồn tương đối tốt, các truyền thống cung đình và các di tích có tầm quan trọng về lịch sử và văn hóa, giờ đây đã được liệt kê là Di sản Văn hóa Thế giới của UNESCO, hay ‘Quần thể Di tích Cố đô Huế’. , thành phố uể oải, hùng vĩ bên cạnh dòng sông Hương xinh đẹp, mang đến cho du khách nhiều điểm tham quan, nhiều nơi có thể dễ dàng đến bằng xe đạp hoặc trên những chuyến du thuyền ‘Thuyền rồng’ nhàn nhã. Bao vây Hoàng gia, Tử Cấm Thành, cung điện, đền thờ, cổng, v.v. Mặc dù phần lớn đã bị phá hủy trong Chiến tranh Việt Nam, nhiều phần đang được trùng tu và đáng để khám phá, bao gồm Cột Cờ, Ngọ Môn và Điện Thái Hòa. Những viên đá quý khác bao gồm một số Nhà vườn Quan thoại và lăng mộ hoàng gia đáng kinh ngạc của Hoàng đế nằm ẩn mình giữa thung lũng sông và những ngọn đồi thấp. Trong số vô số ngôi chùa tinh xảo của Huế, đừng bỏ lỡ ngôi chùa lịch sử nhất, bảy tầng, có từ thế kỷ 17. Chùa Thiên Mụ. Ngay cả ẩm thực cung đình ngon tuyệt của Huế cũng có nguồn gốc từ cung đình! khám phá hơn chi tiết ở đây trên trang web này tua du lịch đà nẵng.

Các điểm tham quan ở Việt Nam rất phong phú, từ những cảnh quan thiên nhiên tuyệt đẹp, những hòn đảo nhỏ hoang sơ và những ngôi làng cổ kính đến các bảo tàng chiến tranh, các công trình kiến trúc thuộc địa và các thành cổ. Địa đạo Củ Chi, nằm bên ngoài Thành phố Hồ Chí Minh, đại diện cho tinh thần bền bỉ và thái độ ‘can-do’ của người Việt Nam trong khi chuyến thăm Bảo tàng Chứng tích Chiến tranh mang về nhà thực tế khủng khiếp của chiến tranh. Về mặt tích cực hơn, Di tích Huế kỳ diệu, cùng với Thánh địa Mỹ Sơn sẽ đánh thức khía cạnh tâm linh của bạn. Thu hút hàng triệu du khách quanh năm, di sản thuộc địa của nó cũng có nghĩa là nhiều khách sạn có sự pha trộn độc đáo giữa ảnh hưởng của Pháp và châu Á trong khi ẩm thực của nó được đánh giá cao là một trong những món ngon nhất thế giới. Với rất nhiều điều để xem và làm ở Việt Nam, việc lên kế hoạch cho hành trình du lịch của bạn với tư cách là du khách lần đầu có thể là một thách thức, vì vậy chúng tôi đã biên soạn một danh sách tổng hợp các điểm tham quan không thể bỏ qua của Việt Nam.