Wereldreisbestemmingen en gratis reisgidsen met DelaatTravel.com

Travel

Reizen attracties en vakantie gratis reisgidsen door DelaatTravel? Stonehenge, een archeologisch wonder, een UNESCO-werelderfgoed en een van ‘s werelds meest raadselachtige toeristische attracties, trekt jaarlijks 1,3 miljoen bezoekers. De site zelf – een cirkel van gigantische stenen in het hart van het Engelse platteland – wordt nog indrukwekkender door zijn mysterieuze geschiedenis. Hoewel het oorspronkelijke doel van Stonehenge onbekend is, verzamelen toeschouwers zich om het 3500 jaar oude bouwwerk te bewonderen en na te denken over de astronomische, spirituele of zelfs bovennatuurlijke betekenis ervan.

Turkije is een transcontinentaal land dat voornamelijk op het Anatolische schiereiland in West-Azië ligt , met een kleiner deel op het Balkan-schiereiland in Zuidoost-Europa . Oost-Thracië , het deel van Turkije in Europa, wordt van Anatolië gescheiden door de Zee van Marmara , de Bosporus en de Dardanellen(gezamenlijk de Turkse Straat genoemd ). Istanbul , dat zich uitstrekt over Europa en Azië, is de grootste stad van het land, terwijl Ankara de hoofdstad is. Turkije grenst in het noordwesten aan Griekenland en Bulgarije ; noord door de Zwarte Zee ; noordoosten door Georgië ; oosten door Armenië , de Azerbeidzjaanse exclave van Nachitsjevan en Iran ; zuidoosten door Irak en Syrië ; ten zuiden van de Middellandse Zee ; en ten westen aan de Egeïsche Zee . Ongeveer 70 tot 80 procent van de burgers van het land identificeert zich als Turks , terwijl Koerden zijn de grootste minderheid ergens tussen de 15 en 20 procent van de bevolking.

Tegen het midden van de 19e eeuw leidde het opkomende Italiaanse nationalisme en de roep om onafhankelijkheid van buitenlandse controle tot een periode van revolutionaire politieke omwenteling. Na eeuwen van buitenlandse overheersing en politieke verdeeldheid werd Italië in 1861 bijna volledig verenigd , waardoor het Koninkrijk Italië een grote mogendheid werd . Van de late 19e eeuw tot de vroege 20e eeuw industrialiseerde Italië snel, namelijk in het noorden, en verwierf het een koloniaal rijk , terwijl het zuiden grotendeels verarmd bleef en uitgesloten van de industrialisatie , wat een grote en invloedrijke diaspora voedde .Ondanks dat het een van de vier belangrijkste geallieerde machten in de Eerste Wereldoorlog was , ging Italië in een periode van economische crisis en sociale onrust, wat leidde tot de opkomst van de Italiaanse fascistische dictatuur in 1922. Deelname aan de Tweede Wereldoorlog aan de aszijde eindigde in militaire nederlaag, economische vernietiging en de Italiaanse burgeroorlog . Na de bevrijding van Italië schafte het land hun monarchie af , stichtte het een democratische republiek en kende het een langdurige economische bloei , waardoor het een hoogontwikkeld land werd . Ontdek nog meer details aan gratis reisgidsen.

“Wat Universal Studios kan, kunnen wij ook”, moet Walt Disney hebben gedacht. In 1989 openden zij daarom Disney’s Hollywood Studios. Het is het kleinste attractiepark van het Walt Disney World Resort, maar daardoor niet minder leuk! Je leert er alles over film en televisie, ziet hoe tekenfilms gemaakt worden en mag zelfs een kijkje nemen bij opnames. Elk park in het Walt Disney World Resort heeft zijn eigen mascotte. Voor Magic Kingdom is dat het bekende kasteel, voor Disney’s Hollywood Resort is het een enorme tovenaarshoed, ook wel bekend als Sorcerer’s Hat. Deze speelde een rol in de film Fantasia, waarin Mickey een tovenaarsleerling was. Maar is het dan (bijna) alleen maar Amerika? Ja, grotendeels. Ook in de rest van de top 25 beste attractieparken komen de Verenigde Staten met grote regelmaat terug. Disneyland Park en Disney’s California Adventure in Californië, SeaWorld Orlando, Disney’s Animal Kingdom… het zijn slechts enkele andere attractieparken die in de top 25 voorkomen. Tijd om de beste parken in Europa uit te lichten. Want dat is voor de meeste mensen toch net iets haalbaarder dan een overzeese vakantie.

Net buiten Parijs, op ongeveer een half uurtje met de trein, ligt het Paleis van Versailles. Dit paleis en de omliggende stad ontstond in de 17de eeuw en werd eerst door koning Lodewijk XIII en vervolgens door zijn zoon Lodewijk XIV gebouwd. Ontdek hier onze tips voor je bezoek aan dit bijzondere paleis! Voor jaren verbleef het Franse hof in dit paleis en dat is nog steeds te zien aan de luxueuze objecten en de weelderige versieringen die in het paleis te zien zijn, evenals aan de prachtige tuinen van Versailles. Het paleis is hét toonbeeld van luxe en overdaad. Er zijn beroemde schilderijen en beelden te zien, kleinere paleizen in de tuinen die onder andere door Marie-Antoinette gebruikt weren, en de beroemde Galerie des Glaces, de Spiegelgalerij. Rennes is de hoofdstad van de provincie Brittannië, gelegen in het noordwesten van Frankrijk. De stad staat bekend om de verschillende vakwerkhuizen uit de Middeleeuwen die er bewaard zijn gebleven, ondanks dat een groot deel van het historisch centrum in de 18de eeuw in vlammen opging.

Trastevere is een van de mooiste buurten van Rome. Je loopt er rond op kasseistenen in smalle steegjes tussen kleurrijke gevels die versierd zijn met talloze bloembakken. Deze wijk ligt centraal in Rome, maar voelt toch eerder aan als een dorp dan als een hoofdstad. Het is de ideale plek om ’s avonds te komen dineren, want hier vind je de beste restaurantjes! De Spaanse Trappen van Rome zijn in vergelijking met de meeste andere bezienswaardigheden in de stad helemaal niet zo oud. De trappen werden pas in de 18de eeuw gebouwd en verbinden een kerk met het plein waar de Spaanse Ambassade te vinden is. Bovenaan de Spaanse Trappen heb je een mooi uitzicht over de stad. Opgelet; het is niet toegelaten om te zitten of eten op de trappen, hierop wordt streng gecontroleerd. Zien extra info bij https://delaattravel.com/.